Beukenhaag kopen

Een beukenhaag vind je terug in vele Nederlandse tuinen. In vele voortuinen zul je een groene of rode beuk tegenkomen. Dit komt omdat dit een van de makkelijkste haagplanten is die snel groeit. Wil je een dichte haag creƫren, dan is een beukenhaag geschikt. De bladeren verkleuren per seizoen, waardoor er een speels effect ontstaat in de tuin. Wil jij ook een beukenhaag kopen als toevoeging aan jouw tuin? Dan moet je goed weten hoe je deze kan verzorgen.

Het snoeien van de beukenhaag

Bij het plaatsen van de beukenhaag kun je kiezen voor een plek in de zon of een plek in de halfschaduw. Daarbij is veel water niet nodig, zo kunnen er zelfs juist schimmels ontstaan.

Eens per jaar is het belangrijk om een beukenhaag te snoeien, dit is het beste in de late zomer of aan het begin van de herfst. Het snoeien is belangrijk om er voor te zorgen dat de beukenhaag een vorm krijgt. Oorspronkelijk is dit namelijk een boom, om er dan voor te zorgen dat het in een haagvorm blijft is snoeien belangrijk. Ook wanneer je de beukenhaag snoeit, is het zo dat deze een meer compacte vorm krijgt en aanhoudt.

Wanneer je moet snoeien? Dat is het beste op een dag dat het niet zonnig is, en zelfs het liefst een beetje regenachtig. Dit zorgt er voor dat de plant sneller kan herstellen van de snoeibeurt. Als jij de beukenhaag liever vaker snoeit, dan kan dat ook! Dit zal er uiteindelijk alleen maar toe leiden dat deze plant een mooiere structuur krijgt.

Bij Haagplanten Heijnen kun je een beukenhaag kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.