Ongediertebestrijding zelf doen of uitbesteden?

Het is een grote ergernis van veel tuinbezitters, duivenoverlast. Niet alleen de fysieke aanwezigheid van de duif zelf is hinderlijk. Nee het is vooral wat de duif met zich meebrengt. Nesten met mogelijke ziektes en verontreiniging door uitwerpselen. Duivenpoep heeft namelijk een bijtende uitwerking en kan blijvende schade aanbrengen aan de tuinmeubels, auto of het huis zelf. Nu lijkt één enkele duif zo erg niet, maar een duif is honkvast en blijft terugkomen op zijn favoriete plekjes. Hoe vaak je er ook met de bezem achteraan rent. Doordat de Nederlandse wetgeving de meeste duivensoorten beschermt zijn de oplossingen om van duivenoverlast af te komen gering.

Tot een bepaalde hoogte kun je prima zelf ongedierte bestrijden. Maar de kans is aanwezig dat jij zelf te weinig kennis hebt van ongedierte en hoe deze kan overleven en dus weer terugkeren. Bovendien hebben de bestrijdingsmiddelen uit de winkel vaak ook beperkte veiligheidsmaatregelen, waardoor je ook nog eens een risico kan lopen voor jouw eigen gezondheid.

Maar ook als deze ongewenste bezoekers zelfs in grotere getallen terugkeren is het gewoon wel zo fijn om een professionele ongediertebestrijder in het leven te roepen. Zij mogen veel effectievere middelen gebruiken, waardoor ook het resultaat veel effectiever is. En veel sneller! Vooral dat is immers wel zo fijn!

Goed om te weten bij duivenoverlast

Duiven verjagen of wegvangen is niet altijd toegestaan. Verschillende duivensoorten zijn beschermd of beschermd in de bebouwde kom. Ook het verwijderen van nesten (met jongen) is bij wet verboden. Hierdoor kan het voorkomen dat professionele vogelverjagers niets kunnen betekenen voor particulieren. Probeer daarom duivenoverlast te voorkomen met de bovenstaande tips. Voor bedrijven en terreinen zijn er wel mogelijkheden op het gebied van duivenwering en het wegvangen of verjagen van duiven. Dit zal echter altijd gedaan moeten worden door een professional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.